Categories: Dünya

Rusya 15 yaşındaki çocuğu konuşuyor! Onlarca kişiyi ölümden kurtardı

Moskova’daki bir konser salonuna DEAŞ militanları tarafından düzenlenen saldırıda 150 kişi yaşamını yitirirken, olayla ilgili önemli bir cesaret örneği gün yüzüne çıktı. Saldırı sırasında vestiyerde görevli 15 yaşındaki bir çocuk, soğukkanlılığını koruyarak onlarca kişiyi çıkışlara yönlendirdi.

Saldırı anında Rus rock grubu Picnic’in konseri öncesinde gerçekleşen trajik olayda, İslam Halilov adlı genç, büyük bir cesaret ve kararlılıkla hareket etti. Halilov’un, saldırganların binaya girmesiyle birlikte hemen 100’den fazla kişiyi acil çıkışlara götürdüğü kamera görüntüleri Rusya’da geniş yankı uyandırdı.

Olayı anlatan Halilov, “İnsanlar panikle asansörlere ve merdivenlere doğru kaçmaya başladığında, acil bir durum olduğunu fark ettim ve içgüdülerimle hareket ederek insanlara yardım ettim. Binanın yapısını bildiğim için farklı bir çıkışa yönlendirdim onları ve herkes, aynı kompleks içinde bulunan başka bir binaya geçti” şeklinde konuştu.

Halilov, “Kaçan insanlara ‘Ateş açıyorlar, çıkışa koşun!’ diye bağırdım. Nereye gitmeleri gerektiğini söyledim ve herkesi yönlendirmeye çalıştım. Panik içinde olduklarını gördüm ama geride kalmamak için çabaladım. Ben de çok korktum” dedi. Eğitim aldığı müdürlerinden edindiği bilgilerle hareket ettiğini belirten Halilov, “Kahramanlık yapmadım, sadece görevimi yerine getirdim. 100 kişinin ölmesini önlemek için kendimi riske attım” şeklinde konuştu.

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

3 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

31 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

40 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

53 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago