Categories: Gündem

Parlıament kaç para oldu, 5 Nisan güncel zamlı Parlıament satış fiyatı, kaç para oldu?

Sigara kullanan vatandaşları üzecek zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Dün yapılan 8 liralık zammın ardından bugün de Philip Morris grubu sigara markalarına 7 liralık yeni zam yaptı. Böylece  en ucuz sigarası 60, en pahalı sigarası ise 67 TL oldu. Peki son zamdan sonra Parlıament güncel zamlı fiyatı kaç para oldu? 

JTİ sigaralarına yapılan zam ile grubun en ucuz sigarası 60, en pahalı sigarası ise 67 TL’ye yükseldi. İşte sigara zammı sonrasında JTİ grubundaki fiyatlar…

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna 6-7 TL zam geldiğini paylaştı.

Dündar, sosyal medya hesabından zamlı sigara fiyatları listesini paylaşarak, “Bir sigara grubuna daha zam geldi. PM grubuna zam” notunu düştü.
Philip Morris grubunun en pahalı sigarası 67 TL, en ucuzu ise 60 lira oldu. Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL, en ucuzu ise 58 lira oldu.

 

Sigara gözlere zarar verir mi?

Sigara içmenin genel sağlık için ne kadar zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Dünyada ölümle sonuçlanan hastalıkların meydana gelmesinde sigaranın payı oldukça büyük. Kanser, kalp, damar gibi sağlık sorunlarının birinci faili olan sigara insanın dünyaya açılan penceresi gözler için de büyük tehlike yaratıyor. Özellikle de sol göz merceği ve retina hücrelerini etkileyen sigara, ilerleyen yıllarda görme kayıplarına kadar yol açıyor. Ayrıca katarak ve sarı nokta hastalığına yakalanma riskini de büyük ölçüde arttırıyor. Eğer 50 yaş ve üzerinde hala sigara içen biriyseniz sigaraya bağlı körlük yaşama ihtimaliniz yükseliyor.

Sigara gözleri nasıl etkiliyor?

Sigara içmek veya sigara dumanına maruz kalmak, vücuda toksinlerin alınması demektir. Bu toksinler kan akışının doğal dengesini bozarak kılcal damarlarda tıkanmalara yol açıyor. Kılcal damarlarda yaşanan bu tıkanma, göz sağlığı için gerekli maddelerin kılcal damarlar yoluyla göze ulaşmasına engel oluyor. Bunun yerine zararlı maddeler göze ulaşarak göz sağlığında kalıcı hasarlar bırakıyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Ferman Toprak aslen nereli yaşı kaç? Ferman Toprak eşi kim, kiminle evli?

Fantazi müziğin  ve gece aleminin sevilen, eğlenceli isimlerinden birisi olan Ferman Toprak bugün magazin programı…

4 dakika ago

Küresel piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ardından yumuşak iniş yapılabileceğini yönelik beklentilerin artmasına karşın Orta Doğu'da…

18 dakika ago

Yamanyılmaz: 8 ayda 98 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, 2024…

21 dakika ago

Teknofest Adana saat kaçta açılıyor? 3 Ekim Teknofest Adana etkinlik takvimi

Adana'daki teknoloji tutkunlarının merakla beklediği TEKNOFEST başladı, kapılarını 2 Ekim'de açtı. Birçok vatandaş Teknofest Adana…

30 dakika ago

Gaziantep’te can pazarı! TIR işçi servisine çarptı! Çok sayıda yaralı var

Gaziantep'te kavşakta dönüş yapmak isterken kontrolden çıkan tır, işçi servisi ile otomobile çarparak durabildi. Feci…

39 dakika ago

Adana’da cuma namazı saat kaçta? 4 Ekim 2024 Adana cuma namazı saati

Adana'da cuma namazı saat kaçta? Cuma namazına katılmak isteyen Adanalılar için 4 Ekim 2024 tarihli…

55 dakika ago