Categories: Gündem

Nevşehir’de yarın okullar tatil mi 20 Şubat salı okul var mı Nevşehir Valiliği açıklaması

NEVŞEHİR için yapılan son hava durumu tahminleri tuttu ve şağanak yağış sabah saatlerinden itibaren bölgede etkili olmaya başladı.Nevşehir’de yağışların yarın da etkili bir şekilde devam etmesi bekleniyor. 5 günlük haritalı hava durumu raporlarında bakıldığında Nevşehir’de sel olasılığı için uzmanlar uyardı. Peki yarın yani 20 Şubat salı günü Nevşehir’de okullar tatil olur mu? 20 Şubat Nevşehir’de tatil kararı için gözler Nevşehir Valiliği’nde. Henüz valilikten resmi bir açıklama gelmedi, detaylar ve gelişmeler haberimizde olacaktır. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Şubat hava durumu detayları belli oldu. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Amasya, Artvin, Mersin, Adana, Hatay, Ardahan, Elazığ, Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Kastamonu’nun kıyı ilçeleri ile bu akşam saatlerinde Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Antalya’nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Bu gece ve bugün sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan çevreleri ile İç ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bu iller için sağanak yağış uyarısı

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Ardahan, Bitlis, Hakkari çevreleri, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunun karla karışık yağmur ve bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in ve Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek ve karla kaplı kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

 Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin biraz üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, bu sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Küresel piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ardından yumuşak iniş yapılabileceğini yönelik beklentilerin artmasına karşın Orta Doğu'da…

13 dakika ago

Yamanyılmaz: 8 ayda 98 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, 2024…

16 dakika ago

Teknofest Adana saat kaçta açılıyor? 3 Ekim Teknofest Adana etkinlik takvimi

Adana'daki teknoloji tutkunlarının merakla beklediği TEKNOFEST başladı, kapılarını 2 Ekim'de açtı. Birçok vatandaş Teknofest Adana…

25 dakika ago

Gaziantep’te can pazarı! TIR işçi servisine çarptı! Çok sayıda yaralı var

Gaziantep'te kavşakta dönüş yapmak isterken kontrolden çıkan tır, işçi servisi ile otomobile çarparak durabildi. Feci…

34 dakika ago

Adana’da cuma namazı saat kaçta? 4 Ekim 2024 Adana cuma namazı saati

Adana'da cuma namazı saat kaçta? Cuma namazına katılmak isteyen Adanalılar için 4 Ekim 2024 tarihli…

50 dakika ago

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

8 saat ago