Categories: Gündem

İsrail markası yiyecek markaları hangisi? İsrail’in olan yiyecek-gıda markaları

Dünya yaşanan vahşet karşısında 3 maymunu oynarken boykot kararı Türkiye’nin her yerine giderek yayılıyor. Birçok vatandaş İsrail malları hangisi, barkod numarasına göre İsrail malları nasıl anlaşılır araştırması yapıyor.  Peki İsrail ürünü gıda-yiyecek markaları hangisi,Mc Donalds, Burger Kıng, Popeyes, Arbys İsrail malı mı?

Müslüman nüfusun çok olduğu ülkelerden yükselen cılız sesler dışında hiçbir tepki ya da yaptırım yok. Birçok ülkede sesini duyurmak için İsrail’i boykot kararı kaldı. 

Ülkemizde gıdadan giyime, temizlik malzemelerinden hijyen malzemelerine kadar birçok ürün İsrail’in malı. Peki barkod numarasına göre İsrail malları nasıl anlaşılır? Türkiye’de satılan İsrail ürünler, hangisi? İşte marka marka İsrail malları, ürünler, listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, Gazze’deki katliama tepki olarak İsrail mallarına karşı boykot yapılması çağrısında bulundu. Bilal Erdoğan, “İsrail’i destekleyen markalara muhtaç değiliz” dedi. 

Türkiye  85 milyon nüfusuyla önemli bir pazar. Aynı zamanda da yeterli ürüne sahip. Türkiye’de, İsrail’i destekleyen markalara mecbur, muhtaç değiliz. Boykot hareketinin daha yaygın şekilde yapılmasında gayret göstermeliyiz.

Giyim Sektörü:

Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Müjde, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Giorgio Armani, Lee

 İsrail’e desteğini açıklayan markalar hangisi?

El Cezire’nin haberine göre İsrail’e desteğini açıklayan markalar şu şekilde;
> HP
> Starbucks
> Puma
> Mc Donals
> Nestle
> Hardee’s
> Nike
> Lipton
> Tide
> Coca Cola
> Burger King
> Hyundai
> IBM
> L’Oreal
> Subway

Teknoloji ürünleri

-Intel
-AMD
-Nvidia
-Microsoft
-Apple
-Samsung
-LG
-Sony
-Huawei

İsrail ne zaman kuruldu?

14 Mayıs 1948’de BM paylaşım planı uyarınca David Ben-Gurion tarafından İsrail Devleti’nin kuruluşu ilan edildi. 1948 yılında İsrail Bağımsızlığının ilan edilmesiyle, Avrupa ve Müslüman ülkelerden birçok sayıda Yahudi İsrail’e göç etti ve birçok Arap da İsrail’den göç etti.

Okul kantinlerinde İsrail’e boykot

İsrail tarafından Gazze Şeridi’nde başlatılan bombardımanlarda siviller hedef alındı. Çok sayıda çocuk hayatını kaybederken, hastaneler ve camiler de bombalandı.

Bu vahşetin ardından tüm dünyada İsrail ürünlerine boykot çağrısı yükseldi. İstanbul Kantinciler Esnaf Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi yazıyla başvurarak, menşei İsrail’e ait ürünlerin kantinlerde satılmamasını talep etti.

Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul’daki 39 ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda, Oda’nın talebiyle ilgili olarak tüm resmi kurumlara gerekli duyurunun yapılması, öğretmenevleri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otellerinin de gerekli hassasiyeti göstermesi istendi.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

8 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

12 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

17 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

27 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

34 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

39 dakika ago