Categories: GündemPolitika

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. CHP Parti Meclisi Toplantısından sonra Cemil Tugay’ın ismi onaylandı. 

CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, 31 Mart Yerel seçimlerinde en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. Daha önce Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini yürütün Cemil Tugay kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Cemil Tugay, 1967 yılında Van’da doğdu. İzmir İnönü Lisesi’nde ortaokulu 1980 yılında tamamladı ve lise eğitimini 1983 yılında tamamlayarak mezun oldu.

Tıp eğitimini 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Tugay, ardından Çorum ve Tire’de 4 yıl süreyle pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisasını tamamlayan Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor unvanını elde etti.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev aldı. Uzmanlık alanında deneyim kazandıktan sonra, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde ve 2005-2009 yılları arasında İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da  belediye başkanı seçilmesinin ardından uzun süre faaliyet gösterdiği Alsancak’taki muayenehanesini kapattı.

Evli ve iki kız, bir erkek olmak üzere toplamda üç çocuk babasıdır. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

26 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

35 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

48 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago

İsrail medyası duyurdu: İsrail, İran’a misilleme kararı aldı

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin dünkü toplantısında, İran'ın füze saldırılarına, ABD ile koordine edildikten sonra "güçlü bir…

1 saat ago