Categories: Gündem

CAMEL Yellow & Brown fiyatı zam geldi 4 Nisan CAMEL Yellow & Brown güncel kaç para oldu?

Sigara kullanan vatandaşlara bir kötü haber daha, 2024 yılından beri 4 kez zamlanan sigara fiyatlarına bugün yeni bir zam daha geldi. JTİ, Winston grubunda bulunan sigara fiyatlarına 8 TL’lik bir zam yaptığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından birçok kişi zamlı, güncel sigara fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 4 Nisan itibariyle  CAMEL Slender kaç para oldu, CAMEL Slender sigara fiyatı zamlı satışı kaç para oldu?

 JTİ, Winston grubuna 8 TL’lik bir zam geldiğini açıkladı. Son fiyatlar ile Winston Grubunun en pahalı sigarası 69 TL en ucusu ise 58 TL oldu.

 

WINSTON Slender 62 TL
WINSTON Dark Blue & Deep Blue 62 TL
WINSTON 64 TL
WINSTON Slims 67 TL
WINSTON X sence 69 TL
CAMEL Slender 59TL
CAMEL Deep Blue 60 TL
CAMEL Black & White 60 TL
CAMEL Yellow & Brown 63 TL
MONTE CARLO Slender 58 TL
MONTE CARLO 58 TL
LD Slims 59 TL
LD 59 TL

Sigara içmek sadece önemli sistemik hastalıkların önlenebilir bir nedeni değildir, aynı zamanda saç ve kıl folikülerinde büyüme döngüsünü ve pigmentasyonu da etkiler. Ortamda tütün dumanına maruz kalma, saç köklerinde ve saç gövdesinde nikotin birikmesine neden olur.

 Alopesi (saç dökülmesi) dermatologlara en sık başvuran hastalık grupları arasında yer alır. En yaygın saç dökülmesi sebebi olan androgenetik alopesinin (AGA) etiyolojisi çok faktörlüdür. Testetsteronun  saç minyatürizasyonuna neden olarak ve terminali vellus tüylerine dönüştürerek AGA patogenezinde rol oynadığı gösterilmiştir. Sigara içmek gibi çevresel faktörlerin rolü, saç büyümesini olumsuz yönde etkiler.

Sigara, serebrovasküler, akciğer hastalığı, kanser ve oral mukoza hastalıkları dahil olmak üzere birçok önlenebilir hastalık için bir risk faktörüdür.

Sigaranın cilt yaşlanması ve saç dökülmesindeki rolü uzun zamandır araştırılan bir konudur.  Farelerde yapılan hayvan çalışmalarında tütün dumanına maruz kalma da dahil olmak üzere çevresel faktörlerin saç dökülmesine ve erken saç beyazlamasına yol açabileceğini gösterilmiştir.

AGA’lı hastalarda sigara içme öyküsünün uzunluğu ile alopesi şiddeti arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Sigara içen gruplarda kontrollere kıyasla daha erken bir başlangıç ​​ve daha yüksek saç beyazlaması prevalansı da gözlendi.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Küresel piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ardından yumuşak iniş yapılabileceğini yönelik beklentilerin artmasına karşın Orta Doğu'da…

13 dakika ago

Yamanyılmaz: 8 ayda 98 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, 2024…

16 dakika ago

Teknofest Adana saat kaçta açılıyor? 3 Ekim Teknofest Adana etkinlik takvimi

Adana'daki teknoloji tutkunlarının merakla beklediği TEKNOFEST başladı, kapılarını 2 Ekim'de açtı. Birçok vatandaş Teknofest Adana…

24 dakika ago

Gaziantep’te can pazarı! TIR işçi servisine çarptı! Çok sayıda yaralı var

Gaziantep'te kavşakta dönüş yapmak isterken kontrolden çıkan tır, işçi servisi ile otomobile çarparak durabildi. Feci…

34 dakika ago

Adana’da cuma namazı saat kaçta? 4 Ekim 2024 Adana cuma namazı saati

Adana'da cuma namazı saat kaçta? Cuma namazına katılmak isteyen Adanalılar için 4 Ekim 2024 tarihli…

50 dakika ago

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

8 saat ago