Categories: Sağlık

Ağrılara veda edin: Boyun ve Sırt ağrısına engel olmanın 5 kolay yolu!

Egzersiz, kas kuvvetini artırmakla kalmayıp, omurilikteki disklerin beslenmesine de yardımcı oluyor. Sırt ve boyun ağrısını önlemek veya azaltmak için aerobik egzersiz yapmak çok faydalı olabilir. Bunun yanı sıra kalbi çalıştıran yürüyüş, koşu, bisiklet veya yüzme gibi aktiviteler de ağrıyı hafifletmeye katkı sağlıyor. Uzmanlar ayrıca fiziksel gevşemenin, uyku kalitesinin, sağlıklı beslenmenin ve zihinsel sağlığın da ağrıyı önlemek için önemli olduğunu vurguluyor.

Sigara içmek ağrıları tetikliyor

Sırt ve boyun ağrısıyla sigara arasında bir bağlantı olduğunu gösteren birçok çalışma yapıldı. Uzmanlar, sigaranın içerdiği maddelerin veya sigaranın kendisinin sırt ve boyun ağrısını tetikleyebileceğini söylüyor. Bilim insanları, sigara içmenin omurilik disklerinin beslenmesini bozduğunu ve yıpranmasını hızlandırdığını belirtiyor. Bu yüzden sırt ağrısı sigara kullananlarda daha sık görülür ve fiziksel durumun kötü olmasıyla birlikte daha ciddi bir sorun ve sakatlık riski oluşturuyor.

Hareketsizliğe dur de!

İnsanlar avcı-toplayıcı atalarından geldi. Bu yüzden bilgisayar karşısında veya telefonla gün boyu oturmak bizim doğamızda yok. Uzmanlar, omurganın en iyi şekilde desteklendiği pozisyonun ayakta durmak olduğunu söylüyor. Masa başında çalışanlar için yüksekliği ayarlanabilir bir ayakta çalışma masası iyi bir seçenek olabilir. Oturmanın sırta zarar vermesinin kesin nedeni bilinmiyor. Sırt ve boyun ağrısının duruşla ilgisi de net değil.

Ağırlık kaldırırken dikkat edin!

Sırt ağrısı, Birleşik Krallık’ta her yıl 300 bin kişinin ağırlık kaldırma kazaları sonucu yaşadığı bir sorundur. Kaldırırken güvenli olmak için eğilin, yükü vücudunuza yakın tutacak şekilde iki elinize alın, sırtınızı düz tutun ve bacaklarınızı ve kalçanızı kullanarak doğrulun.

Ağrılarınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin

Sakatlığınızın iyileşmesi için yatak istirahati yapmak yerine hareket etmek daha iyi olur. Sırt ağrısı çekenler aktivite yapmaktan korkarak ağrılarını artırabilirler. Buna karşın, erken dönemde harekete geçmek sakatlık sürenizi kısaltabilir.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

7 saat ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

8 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

8 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

9 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

9 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

9 saat ago