Mersin imar planlarını tamamladı

Seçer, yaylalarda imar planı olmadığına dikkat çekerek, yaylalarda da 1/5000’liklere başladıklarını, merkez ilçeler olan Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli’nin 1/1000’lik planlarının da birçok noktada tamamlandığını söyledi. Seçer ayrıca gayrimenkul danışmanlığı mesleği ile ilgili parlamentoda yasal bir düzenleme yapılmasını istedi. Mersin’de konut yapacak arsa sorununun aşıldığını, lüks, orta ve orta üst gelirliler içinde konut sorunu olmadığının altını çizen Başkan Seçer, Mersin’de sosyal konut sorunu olduğunu 2. dönem belediye başkanlığı dönemi için, belediye olarak bin ile 5 bin arasında sosyal konut yaparak kiraya verme modeli üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Seminerde konuşma yapan MTSO Başkanvekili Cem Bucuge, emlak ve inşaat sektörünün her geçen gün daha da büyüme kaydettiğini ve büyük bir potansiyel taşıdığını belirterek, “İnşaat ve emlak sektöründe 2022 verilerine göre 4 bin 512 kişi faaliyet gösteriyor. Geçen seneye göre yüzde 13’lük bir artış anlamına geliyor. Emlak ve inşaat sektöründe istihdam edilen kişi sayısı ise 73 bin 219. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 24’lük bir artış anlamına geliyor. Bir fabrika açıldığında 500 kişi veya bin kişi istihdam edildiğinde çok ciddi bir rakam olarak nitelendirilir. Sektörümüzde aslında bir bacasız fabrika olarak nitelendirilebilir” dedi. Mersin’de son zamanlarda emlak fiyatlarının çok uçuk rakamlara doğru evrildiğine de değinen Bucuge, konutlarda ciddi taleplerin olduğunu ancak bunu karşılayacak konutların yeterli olmadığını aktararak aylık ev kiralarının ortalama 15 binin üzerine çıkan Mersin’de hükümetin, devletin ya da yerelde belediyelerin bu konuya TOKİ tarzı sosyal konutlarla el atması gerektiğini dile getirdi.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat da, Türkiye’de lokomotif olan emlak sektöründe, 300 iş kolunun barındığını, 150 bin esnafı bünyesinde bulunduran bir meslek olduğunu söyledi.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Kuruluş Osman 166.bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte detaylar

Kuruluş Osman hayranları 166. bölüm fragmanını merakla bekliyor. 9 Ekim’de yayınlanacak yeni bölüm fragmanını izleme…

24 saniye ago

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

12 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

15 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

20 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

31 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

37 dakika ago