Categories: ManşetYerel Haberler

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger: Gönül isterdi ki Şakirpaşa Havalimanı kapatılmasın

Başkan Göger, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanıp hizmete başlamasıyla, Adana’nın kaybettiği kadar yeni kazançlar da elde ettiğini belirtti. Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasıyla Adana’nın belki bir kayıp yaşadığını, ancak bu durumun Çukurova Havalimanı’nın bölgeye kazandırılmasıyla telafi edildiğini vurguladı. Göger, “Adana’ya büyük ekonomik katkı sağlayacak olan Konteyner Limanı yatırımı da bu süreçte şehrimize kazandırıldı. Bu yatırım, Adana’yı deniz ticaretinde dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getirecek.” ifadelerini kullandı.

Globalleşen dünyada olaylara kolektif yaklaşılması gerektiğini belirten Göger, Adana ve Mersin’in iki kardeş kent olduğunu ifade etti. Göger şöyle dedi: “Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi Mersin’e, Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı yatırımı ise Adana’ya yapıldı. Devletimizin bölgemizdeki yatırımlarla ilgili yaptığı değişiklikler üzerine yapılan tartışmalar, her iki kentimize de faydadan ziyade zarar getirmektedir. Adana’nın menfaatlerini düşünüyorsak, ayrılıkları bir kenara bırakıp güç birliği yapmalıyız.”

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Adana’ya daha yakın olduğunu vurgulayan Göger, bu durumun Adanalı esnaf için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtti. Göger, havalimanını kullanan yolcuların ulaşımının Adanalı esnafların kurduğu bir kooperatif tarafından sağlanacağını ve bu kooperatifin 300 araçlık filoyla hizmet vereceğini açıkladı. Göger, “Bu, esnaflarımız için hem önemli bir ekonomik kaynak hem de istihdam sahası anlamı taşımaktadır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Ziya İpek

Recent Posts

Kuruluş Osman 166.bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte detaylar

Kuruluş Osman hayranları 166. bölüm fragmanını merakla bekliyor. 9 Ekim’de yayınlanacak yeni bölüm fragmanını izleme…

2 dakika ago

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

14 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

17 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

22 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

33 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

39 dakika ago