Categories: Ekonomi

ABD: Rusya’ya yasadışı ticarette Türk şirketlere saldırgan yaptırımlar uygulayacağız

ABD’nin Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, “Hamas’ın Türkiye’deki para toplama faaliyetlerinden derin endişe duyduklarını” söyledi.

Hamas ve Rusya gündemiyle Türkiye’yi ziyaret eden ve iki gün boyunca Ankara’da temaslarda bulunan Nelson, İstanbul’dan yaptığı açıklamada, “endişelerini Türk yetkililerle görüşmelerinde de dile getirdiğini” belirtti.

“Türkiye Hamas’ın para toplama faaliyetlerinde önde gelen bir rol oynadı” diyen Nelson, “Hamas’ın Amerikan yaptırımlarını da delerek Türkiye hukukunu potansiyel olarak suistimal etmesine karşı önlem alma” çağrısı yaptı. ABD’li yetkili, Hamas’ın İsrail’le savaş sırasında Türkiye’deki para toplama faaliyetlerini artırmaya ihtiyaç duyabileceğini savundu.

Bu yıl Türkiye’ye ikinci defa gelen Nelson ayrıca, “Rusya ile yasadışı ticaret yapan Türk kuruluşlarını da saldırgan yaptırımlarla hedef almaya devam edeceklerini” söyledi.

Birçok şirkete yaptırım uygulanıyor

Ziyaret öncesi Bloomberg ajansına bilgi veren kaynaklar, Nelson’un Türkiye’den, bazı Rus kuruluşlarına ve Hamas’ın mali faaliyetlerine yönelik tek taraflı ABD yaptırımlarına uymasını isteyeceğini söylemişti.

ABD Hazine Bakanlığı geçen ay, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanımlanan Hamas’a destek ve finansman kaynağı olma suçlamasıyla Türkiye’de yaptırım uyguladığı kişilerin listesini genişletmişti.

Washington, “Hamas adına yatırım portföyü işlettiği” veya “Rusya’nın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği” gerekçesiyle 10’u aşkın Türk firmasına ve bazı kişilere yaptırım uyguluyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

4 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

7 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

12 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

22 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

29 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

34 dakika ago