Categories: EkonomiYerel Haberler

14 Farklı lezzet, tek bir marka: Saysan Bakliyat

Mersin’deki tesislerinde kırmızı mercimek başta olmak üzere, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya, bakla, bezelye, maş fasulyesi ve benzeri bakliyat ürünleri ile popcorn (mısır) ve pirinç gibi tahıl ürünlerinin eleme, işleme ve paketlemesini yapan Saysan Dış Ticaret, 2023 yılı sonunda bulgur üretim tesisini de devreye alarak Katar, Ürdün, Lübnan, Irak, Suudi Arabistan, Filistin, Mısır, Cezayir, Libya, Tunus, Fas gibi Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile İtalya, İngiltere, Bulgaristan, Romanya, Letonya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde Türk bayrağını dalgalandırıyor.

“Yıllık ürün işleme kapasitemiz 350 bin tona ulaştı”
Saysan Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Sayılır, temelleri 22 yıl önce Hatay-Antakya’da atılan şirketin büyüme stratejileri kapsamında yaptığı yatırımlarla 2011 yılında merkezini Mersin’e taşıdığını ve önemli yatırımlarla modern tesislerini devreye alarak günümüzde toplam 350 bin ton ürün işleme kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Saysan Dış Ticaret’teki görevinin yanı sıra Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olan Şahin Sayılır, toplam 40 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesislerinde bakliyat çeşitlerinin eleme, işleme ve paketlemesini yaptıklarını, bunun yanında bulgur üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin Sayılır, “Mersin’in merkez Akdeniz ilçesindeki tesislerimizde, yıllık 110 bin ton kırmızı mercimek, 80 bin ton bulgur ve 160 bin ton diğer bakliyat ürünleri olmak üzere toplam 350 bin ton ürün işleme ve 35 bin ton depolama kapasitesine sahibiz. Bakliyat ürünlerinde başta kırmızı mercimek olmak üzere yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya, bakla, bezelye, maş fasulyesi ve benzeri bakliyat ürünlerinin; popcorn (mısır) ve pirinç gibi tahıl ürünlerinin eleme, işleme ve paketlemesini gerçekleştiriyoruz” dedi.

“2023’te bulgur üretimine de başladık”
Bakliyat ve tahıl ürünlerinin yanında bulgur üretiminde de önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Sayılır, 2023 yılının sonunda tamamlanan yıllık 80 bin ton kapasiteli tesisi devreye aldıklarını vurguladı. Sayılır, “Bulgur üretim tesisimizde de hem yerel, hem de uluslararası hijyen ve kalite standartlarına uygun şekilde ürettiğimiz bulgur çeşitlerinin yurt içine satışını ve ihracatını yapıyoruz. Bulgurda depolama kapasitemiz 5 bin ton olup C Tipi Gümrüklü Antrepo şeklinde depolama alanına sahibiz” diye konuştu.

“Satışlarımızı 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 90 artırdık”
Şahin Sayılır, Saysan Dış Ticaret’in üretiminin çoğunluğunu doğrudan ihracat olmak üzere yaklaşık yüzde 80 oranında yurt dışında pazarladığını ya da ihraç kayıtlı satış yoluyla değere dönüştürdüğünü söyledi. Saysan Dış Ticaret’in 2023 yılında ihracat ve ihraç kayıtlı satışlarının toplamının bir önceki yıla göre yüzde 90 oranında arttığını vurgulayan Sayılır, “En önemli ihracat pazarlarımız; Katar, Ürdün, Lübnan, Irak, Suudi Arabistan, Filistin, Mısır, Cezayir, Libya, Tunus, Fas gibi Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile İtalya, İngiltere, Bulgaristan, Romanya, Letonya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleridir. Bulguru ekleyerek artırdığımız ürün çeşitliliğimizle birlikte başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, ihracat pazarlarımızı kısa sürede daha da genişletebilmek amacıyla hem prestijli fuar katılımlarına hem de özel müşteri ziyaretlerine ağırlık vermekteyiz” dedi.

“Birinci önceliğimiz kaliteden ödün vermeden, sağlıklı ve kaliteli üretim”
Kaliteden ödün vermeksizin, piyasaya arz ettikleri tüm gıda ürünlerinin, üretim ve paketleme aşamalarında hijyenik koşullarda üretim ve paketleme sağlayarak sağlıklı ve kaliteli ürünlerin alıcılara ulaştırılmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Şahin Sayılır, şunları söyledi: “Firma olarak, kırmızı mercimek ve bulgur üretiminde doğrudan imalatçı konumdayız. Dahilde İşleme Rejimi (DİR) izin belgesi kapsamında yurt dışından getirdiğimiz ürünlerin ithalatını doğrudan kendimiz yapıyoruz. Yine yurt içi tedarikinde ürünleri ağırlıklı olarak doğrudan üreticiden satın almamız nedeniyle fiyat ve kalite yönünden rekabetçiliği yüksek bir firmayız. Hem bulgur üretim tesisimiz ile silolarımızın yeni ve en son teknoloji ile donatılmış otomasyon sistemli makinelere sahip olması hem de yatırım sürecinde mevcut bakliyat işleme, eleme ve paketleme tesisimizdeki makine ekipman parkımızın ve binalarımızın yenilenmiş olması bizlere maksimum verim, kaliteli ve hijyenik üretim yapma imkânı sağlıyor. Bu sayede hem yurt içi pazarda hem de yurt dışı pazarlarda daha rekabetçi konumdayız. Buna paralel olarak da yatırımlarımızı planlı ve programlı şekilde sürdürerek sektörde hızlı ve istikrarlı büyümeye devam ediyoruz. Ülkemize daha fazla döviz kazandırmak için büyük gayret gösteriyoruz.”

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

34 saniye ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

29 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

38 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

51 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago