Categories: Gündem

Ünal Karahasan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ünal Karahasan evli mi, eşi kim?

Cumhuriyet Halk Partisi, seçim sonrası başlayan “değişim” tartışmalarının ardından 38’inci olağan kurultaya gidiyor. Partide Özgür Özel ve Örsan Öymen’in ardından bir isim daha genel başkanlığa adaylığını açıkladı. CHP üyesi yazar Ünal Karahasan, genel merkezde basın toplantısı düzenleyerek genel başkan adayı olduğunu söyledi. Bu sıcak gelişmenin ardından Ünal Karahasan’ın hayatı merak konusu oldu. Peki kimdir Ünal Karahasan, aslen nereli, kaç yaşında? Ünal Karahasan evli mi, eşi kimdir?  

Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek kurultayında CHP Genel Başkanı olmak için yarışacak adaylara bir yenisi daha eklendi. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde CHP Milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

Ünal Karahasan nereli, eğitimi ne ?

İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe alanında eğitim gören Ünal Karahasan aslen Erzurum Şenkayalı. Edebiyatla ilgilenen Karahasan’ın yazdığı birçok kitap bulunuyor.

Adaylığını böyle duyurdu!

Ünal Karahasan adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP’nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ben CHP’de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim. Kibir üreten, otoritaryal bir bakış üreten, zaten oryantal bir toplum olmanın kodlarından hepimize zaman zaman sirayet eden benmerkezciliği aşan, yeni bir yönelmeyi tartışmaya geldim” diyen Karahasan, “38. Kurultayımızda Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Bizim partimizin genel başkanları, benim söyleyişimle bundan sonra dediğim olursa genel sekreterleri, partideki hizmetlerinden sonra, ülkeye borçlarını ödedikten sonra bir de dünyaya borçlarını ödemek üzere Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı’na gitmelidirler. Çok değerli Genel Başkanımızın partideki görevlerinden sonra Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak görmeyi Türkiye için bir kazanç ve kıvanç olarak hayal ettim.”

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

11 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

39 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

48 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

1 saat ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago