Toroslar Belediye meclisi kasım ayı toplantısını yaptı

Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan “Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı evsel katı atık tarifesi”nin belirlenmesine ilişkin teklif görüşülerek, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na oy birliğiyle havale edildi.

“Kültür ve taziye evimiz hayırlı olsun”

Daha sonra, mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait Tapunun Yalınayak Mahallesi, 4085 ada 1 parsel olarak kayıtlı 834 metrekarelik taşınmaz üzerine Toroslar Belediyesi tarafından 25.11.2022 tarihli protokol kapsamında yaptırılan Kültür ve Taziye Evi’ne isim verilmesine ilişkin teklif görüşüldü. Hayırsever vatandaşlar ile birlikte Mevlana Mahallesi’ne kazandırılan ve yakın zamanda açılışı yapılacak olan Kültür ve Taziye Evi’ne “Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi” isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Yılmaz, vatandaşların taziyelerini daha iyi bir ortamda kabul etmelerini sağlamak için Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdikleri Kültür ve Taziye Evi’nin hayırlı olmasını diledi.

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir devlet adamıdır”

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaparak; “Bir hafta sona Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü. Atamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu son dönemde yaşadığımız olaylar, Ortadoğu’da Atatürk’ün büyük bir insan, büyük bir devlet adamı olduğunu bir kez daha ortaya koydu” dedi.

İsrail’in Filistin topraklarına yaptığı zulmü ve alçak saldırıları bir kez daha kınadıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Filistin’de yaklaşık bir aydır insanlık dışı vahşet devam ediyor. Dünyanın gözünün içine baka baka canlı yayında çocuklar, siviller ölüyor ve dünya bunu izliyor. Bu vahşeti bir kez daha kınıyoruz. “2000’li yıllara geldik, bu çağda böyle şeyler olur mu?” diyoruz ama ne yazık ki oluyor. İnşallah bunun da en kısa zamanda durdurulmasını diliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı ise 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

49 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

3 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago