Categories: Yaşam

Taze hurma nasıl anlaşılır? Hurma seçmenin yolları: Hurma alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler

Hurma, iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu dönemde hurma satışları da artıyor. Esnaf, önümüzdeki günlerde daha fazla yoğunluk bekliyor. Fakat esnaf, vatandaşlara taze hurma almaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Taze olmayan hurmaların da piyasada bulunabileceğini hatırlatan esnaf, taze hurmaların daha parlak renklere sahip olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, çeşitli ülkelerden gelen hurmaların besleyici olmaları, diyabetli hastaların onları ölçülü yemeleri gerektiğini belirtti.

Eskişehir’de esnaflığını sürdüren Recai Polat, diyabetli hastalara özel bir tavsiyede bulundu. Şeker oranı az olan diyet hurmalarını seçmelerini isteyen Polat, “Vatandaşların Ramazan alışverişi başladı. Hurmalara olan talep artıyor. Fakat hurmaların fiyatları çok değişkenlik gösteriyor. Besin değerleri birbirine yakın olsa da, şeker oranı yüksek olduğu için diyabet hastalarının dikkatli olmaları gerekiyor. İran hurmaları, sarı renkte ve diğerlerine göre şeker oranı daha düşük olanlar. Biz bunlara diyet hurma diyoruz” dedi.

“Taze hurmanın faydaları ve seçimi”Recai Polat, taze hurma ile eski hurma arasındaki ayrımları da anlatıyor ve vatandaşları Ramazan ayı gelmeden alışveriş yapmaları konusunda tavsiyede bulunuyor. Taze hurmaların daha parlak renklere sahip olduğunu söyleyen Polat, “Geçen seneden kalan hurmaları tercih etmemeye özen gösterin. Taze ürünlerin renkleri daha canlıdır. Eski hurmaların renkleri ise daha mat olabilir. Ramazan öncesi alışveriş yapıp tadına bakmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır” diyor.

Fiyatlar hakkında da açıklama yapan Polat, İran ve Medine hurmalarının en uygun olanlar olduğunu ifade ediyor ve fiyatlarının 180 lira civarında olduğunu belirtiyor. Medine hurmalarının ise 400 ile 500 lira arasında değiştiğini, en büyük ve etli olan Kudüs hurmalarının ise 280 ila 300 lira arasında değiştiğini aktarıyor.

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

36 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

1 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

2 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago