Categories: Dünya

Ölü bebeğini tam 56 yıl boyunca karnında taşıdı

Brezilya’nın Aral Moreira şehrinde yaşayan 80 yaşındaki Daniela Vera adlı kadın, 56 yıl boyunca karnında ölü bir fetüs taşıdı.

Vera, geçtiğimiz haftalarda doktora karın ağrısı şikayetiyle başvurmuştu. Ancak doktorlar, uzun yıllar boyunca karnında taşıdığı fetüsü önceden teşhis edemediler.

Yerli bir kadın olan Vera, Paraguay sınırına yakın bir bölgede yaşıyordu. 10 Mart’ta bir hastaneye giderek idrar yolu enfeksiyonu tedavisi gördü.

Vera, yedi çocuğu ve 40 torunu bulunuyordu. Karnında bir kitle olduğundan endişe duyduğunu ancak yapılan testlerde fetüsün tespit edilemediğini belirtti.

Daha sonra Vera’ya, nadir görülen bir dış gebelik yan etkisi olan “litopedion” teşhisi konuldu. Fetüs, Vera’nın hamileliği sırasında öldüğü için vücut tarafından dışarı atılamadı; bunun yerine karın boşluğunda tutuldu ve üzerinde kalsiyum bir kabuk oluştu.

Vera’nın durumu kötüleştiği için enfeksiyon tedavisi uygulandı ve 14 Mart’ta fetüsün alınması için ameliyat edildi. Ancak yaşlı kadın, operasyondan sonra yoğun bakıma alındı ve 15 Mart’ta hayatını kaybetti.

Doktorlar, Vera’nın ölümünün enfeksiyondan kaynaklandığını belirtti.

Bilim insanlarına göre, dış gebelik genellikle belirti göstermez ve röntgen çekilmediği sürece hastalar bunun farkına varmayabilirler.

Vera’nın ailesi, yaşlı kadının başlangıçta korktuğu için doktora gitmekten kaçındığını ve geleneksel tıp yöntemlerini tercih ettiğini söyledi. Yaşlı kadının kızı, annesinin ölümünden sonra, “Bazen karnının içinde bir bebek hareket ettiğini ve kendini hasta hissettiğini söylerdi. Ancak böyle bir durumun yaşanacağını hiç tahmin etmedik. Bu fetüs, annemin ilk hamileliğinden kalmış ama kaç yaşında olduğunu bilmiyorum” dedi.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

45 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago