İstiklal Caddesi’nde 130 yıllık gizemli tünel keşfedildi!

Toprak tahliye edildi. Tarihi tünel gün yüzüne çıktı. 2. Abdülhamit’in başmabeyincisi Sarıcazade Ragıp Paşa’nın İstiklal Caddesi’nde yaptırdığı 3 hana, imparatorluğun yayıldığı üç kıtanın ismini verdi. Anadolu, Afrika ve Rumeli Hanları.

İşte o hanlardan Rumeli Hanı’nın altında 130 yıl önce yapılmış bir tünel bulundu. Hanın restorasyon çalışmaları esnasında bulunan tünelde en çok dikkat çekense Rumeli Han’da yürüyenlerin mazgallardan görünüyor olması.

Restorasyon sorumlusu Baki Coşkun bulunulan tünel ve yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili, “İçinde bulunduğumuz alan hafriyat doluydu biz burada restorasyona başladığımızda, temel güçlendirme yaparken gördük ve şaşırdık. Hafriyat temizlendi, buraları sağlama aldık, mermer döşendi, onun dışında duvarlar temizlendi. Osmanlı’nın her yayıldığı kıta için birer han yaptırıp bu kıtaların ismi vermiş. Rumeli en büyüğü, burası bundan yaklaşık 10 sene önce özel mülk tarafından alındı. Şu anda restorasyon projesi devam ediyor” ifadelerini kullandı.

130 yıl sonra gün yüzüne çıkarılan gizemli tünele sahip olan Rumeli Han 8 kattan oluşuyor. O yıllarda odalar ve dükkanlar depo olarak kullanıldı.

Rumeli Han içerisinde bulunan gizemli tünel, restorasyon bittikten hemen sonra sanatsal aktiviteler için ziyaretçilerini ağırlayacak.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

42 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago