Categories: İş'te Kadın

ICF Türkiye’den ‘Hayat Sende’ projesi

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. 

Bugüne kadar, Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği (ÇYDD), Türk Eğitim Derneği (TED), Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) gibi kuruluşlarla iş birliğinde, koçluğun sosyal etkisini, özellikle çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplarla yaymayı hedefleyen ICF Türkiye; bu kez de, devlet korumasında yetişen gençlerin, temel yaşam becerilerini kazanmış şekilde, ayrımcılığa uğramadan hayata atılabilmesine destek olmak için olanaklarını seferber ediyor. 

6 Eylül-15 Aralık 2021 tarihleri arası toplam 6 görüşme

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 2014 yılında “Yılın Sivil Toplum Örgütü” seçilmiş ve Asia21 Girişimi tarafından 2016 yılında “Asya’nın en etkili 24 örgütünden biri” olarak desteklenmeye değer bulunmuş Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği (Hayat Sende Derneği) iş birliğinde hayata geçirilecek “Hayat Sende” projesinin pilot uygulamasının; ICF Türkiye’nin “4D Manifestosu”nu oluşturan, Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm öğelerinin bir arada yaşam bulacağı 18-35 yaş arasındaki 32 gençle, 6 Eylül 2021 ve 15 Aralık 2021 tarihleri arasında, toplamda 6 görüşme şeklinde planlandığı belirtildi. 

ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, sosyal fayda projelerinde, o alanın en etkili sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapmayı ilke edindiklerini vurgulayarak; “Ülkemizin en önemli STK’larıyla projeler hayata geçirdik. Bu sefer de, devlet korumasında yetişen gençler için; yine devlet korumasında yetişen bireylerin kurduğu Hayat Sende Derneği ile elimizi taşın altına koyuyoruz. Bugüne kadar ICF Türkiye olarak, bu perspektifle gerçekleştirdiğimiz projelerle, uluslararası ICF Vakfı’nın her yıl düzenlediği, dünyada fark yaratan gönüllü koçluk projelerinin ödüllendirildiği “Gift of Coaching Awards” programında 2016 ve 2019 yıllarında iki kez “Onur Ödülü”nü kazandık.” dedi.

Projenin hedefleri

Hayat Sende Derneği Genel Koordinatörü Rumeysa Bozdemir ise, projenin hedeflerinden bahsederek, şunları söyledi: “Projemizin, ‘devlet korumasından ayrılan gençlerin karşılaşabileceği zorluklarla mücadele edebilmelerine katkı sağlamak’; ‘koçluk yaklaşımıyla gençlerin hayata eşit ve güçlü şekilde atılabilmelerine destek olmak’; ‘gençlerin bireysel yaşama geçişe dair motivasyonlarını artırmalarına ve potansiyelleri ile güçlü yanları ortaya çıkarmalarına destek olmak’ ve ‘günlük yaşantılarının kontrolünü ellerine alarak toplumda bireysel olarak güçlü bir şekilde var olmak, hayatlarında karşılaştıkları soru ve sorunlarla baş ederken hayata hazırlanışlarına eşlik etmek’ gibi somut hedefleri var. Türkiye’de koçluk alanında öncü olan ICF Türkiye ile bu sürece başlamak bizler için de heyecan verici. Bu projeden daha fazla gencin yararlanmasını ve iyi bir uygulama örneği olarak projenin alanda sahiplenilmesini hedefliyoruz.”

Ayrıca, Covid-19 pandemi esnasında koçluk görüşmelerinin dijital platform ve /veya telefon üzerinden yürütüleceğinin de altı çizildi.

Hayat Sende Derneği Hakkında: 2007 yılında, devlet koruması altında yetişen idealist gençler tarafından kurulan Dernek; Sabancı Vakfı tarafından 2012 ve 2014 yıllarında Fark Yaratan seçilmiş, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü almış, dünyanın en büyük sosyal girişimcilik ağı Ashoka Vakfı tarafından 2015 yılında desteklenmeye değer bulunmuş, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 2014 yılında Yılın Sivil Toplum Örgütü seçilmiş ve Asia21 Girişimi tarafından 2016 yılında Asya’nın en etkili 24 örgütünden biri olarak desteklenmeye değer bulunmuştur.

ICF Hakkında: Kuruluş amacı profesyonel koçluk sanatını, ilmini ve mesleğini ilerletmek olan ICF Global (Uluslararası Koçluk Federasyonu), 1995 yılından bu yana koçluk mesleğinin küresel liderliğini üstlenmeye devam ediyor. Koçluk mesleğinin standartlarını belirleyerek ve bağımsız unvanlama sistemi sağlayarak pek çok ülkede çalışmalar yürüten ICF’in Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye de ülkemizde programlar ve standartlar oluşturarak koçluk mesleğinin güvenilirliğini sürdürmeye devam ediyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Share
Published by
Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

5 saat ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

6 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

6 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

7 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

7 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

7 saat ago