Categories: Gündem

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eşi Sinan Tunaoğlu kim? Sinan Tunaoğlu kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Türkiye’nin yerli çikolatalarından olan Patiswiss bir anda gündem oldu. Bir müşteri çikolatası küflü çıkınca bunu paylaşmış, Patiswiss sahibi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ise tehdit vari bir cevap vermişti. Bu sıcak gelişmeler sonrası Patiswiss markası sahibi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu merak konusu oldu. Peki Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eşi Ali Sinan Tunaoğlu kimdir, ne iş yapar?

Bir müşteri aldığı Patiswiss çikolatanın küflü çıkmasını sosyal medya hesabından paylaştı. Bunun üzerine Patiswiss çikolatanın CEO’su duruma hemen müdehale etti ve sert bir yorum yazdı. Sonrasında bu yazışma sosyal medyada düşünce ortalık biraz karıştı. Bu gelişme sonrasında da Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim soruları da merak konusu oldu. 

Patiswiss çikolata sahibi kim?

Patiswiss, 2004 yılında elektrik-elektronik mühendisi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun Ankara’da 200 metrekarelik bir pastane açmasıyla kuruldu. Yıldız Tunaoğlu, pastaneciliğin hayali olduğunu ve bu nedenden ötürü mühendislik kariyerini bıraktığını açıklamıştır. 2022’de kurum 4. fabrikasını açtı.

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eşi Sinan Tunaoğlu kim?

Başarılı iş adamı Ali Sinan Tunaoğlu’nun hayatı ve kariyeri, endüstriyel elektronik alanında sağlam adımlarla atılmış bir serüveni yansıtıyor. Tunaoğlu, 1955 yılında doğmuş olup, eğitimine Ankara Fen Lisesi’nde başlamış ve ardından 1978’de ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini de aynı bölümden 1979 yılında almıştır. Kariyerine ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Tunaoğlu, 1981-1986 yılları arasında kendi şirketi olan Mikrotek’i kurarak endüstriyel elektronik cihazların üretimine adım atmıştır. Mikrotek, özellikle küçük kapasiteli elektronik telefon santrallarının üretimi konusunda önemli bir yer edinmiştir. 1986 yılında ise Tunaoğlu, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘de kurucu ortak olarak göreve başlamıştır. Bugün hala bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev
yapmaktadır. Karel, Türkiye’nin önde gelen elektronik rmalarından biri olarak bilinir ve Tunaoğlu’nun liderliği altında büyük başarılara imza atmıştır.

Patiswiss Çikolata Hangi Ülkenin?

Patiswiss Çikolata, Türkiye’nin yerli çikolata markalarından biridir. Başkent Ankara’da doğan bu marka, Türk malı olmanın gururunu taşıyor.

Patiswiss Çikolata’nın Sahibi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir?

Patiswiss Çikolata’nın sahibi ve CEO’su, Elif Aslı Yıldız’dır. Yıldız, şirketi büyütme ve uluslararası pazarda yer alma konusunda önemli bir rol oynamıştır.

Neler olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde sendikalı işçileri işten çıkardığı iddialarıyla gündeme gelen Tunaoğlu, sosyal medyadan gelen eleştirilere “Önce Allah, sonra devlet, hukuk ve Cumhuriyet çalışanın ve doğrunun yanında şükür” şeklinde yanıt vermişti. Altı gün önce LinkedIn’den küflü çikolata şikayetini paylaşan Esra U. isimli sosyal medya kullanıcısı, ürünlerin son tüketim tarihine daha olduğunu ve muhafaza koşullarında sorun olabileceğini belirttiği bir paylaşım yaptı.

 Esra U. LikedIn hesabından Patiswiss firmasının CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketleyerek şu paylaşımda bulundu:

Tunaoğlu ise bu paylaşıma, ürünlerinin küflenmeyeceğini savunarak sert bir dille cevap verdi:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim 🙂 Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın… Bir de LinkedIn’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vsden neler isteyeceğinden herkes habersiz :):) Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim…”

“Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. üstelik son tüketim tarihine daha var Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

11 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

40 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

48 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

1 saat ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago