Categories: Dünya

Coinbase’in İngiltere birimine ceza kesildi

İngiltere’deki düzenleyiciler, Coinbase’in İngiltere birimine 3.5 milyon sterlin para cezası verdi. Gerekçe olarak platformun, yüksek riskli müşterileri platforma kabul etmekten kaçınması gereken gönüllü anlaşmayı ihlal etmesi gösterildi.

Coinbase Global hisseleri, ABD piyasası öncesi işlemlerde yüzde 2’nin hemen altında değer kaybetti.

Ekim 2020’de Coinbase Grubu’nun bir parçası olan CB Payments Limited (CBPL), Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ile yaptığı gönüllü bir anlaşmayı kabul ederek, düzenleyici tarafından yüksek riskli olarak değerlendirilen yeni müşterileri kabul etmekten kaçınma yükümlülüğünü üstlenmişti. Ayrıca CBPL’nin bu müşterilere hizmet sunması da yasaklanmıştı.

Ancak FCA, CBPL’nin bu anlaşmayı ihlal ettiğini ve 13 bin 416 yüksek riskli müşteriyi kabul edip hizmet verdiğini söyledi.

Bu müşterilerin yaklaşık yüzde 31’i platforma 24.9 milyon dolar para yatırdı. Bu fonlar diğer Coinbase birimleri aracılığıyla kripto işlemleri gerçekleştirmek için kullanıldı. Yaklaşık 226 milyon dolarlık işlem yapıldı.

“Tolerans göstermeyeceğiz”
FCA’nın piyasa gözetim ve uygulama birimi eş direktörü Therese Chambers konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CBPL’nin kontrollerinde önemli zayıflıklar vardı ve FCA bu nedenle bu gereklilikleri zorunlu kıldı. Ancak, CBPL bu gereklilikleri defalarca ihlal etti. Bu durum, suçluların CBPL’yi suç gelirlerini aklamak için kullanma riskini artırdı. Piyasalarımızın bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür gevşekliğe tolerans göstermeyeceğiz” dedi.

Coinbase, yaptığı açıklamada FCA’nın bulgularını ve daha geniş düzenleyici uyumunu çok ciddiye aldığını, soruşturma kapsamında işbirliği içinde çalışacağını söyledi.

CBPL, 30 Ekim 2020 ve 1 Ekim 2023 tarihleri arasında yüksek riskli olarak sınıflandırılan bazı müşterileri yanlışlıkla kabul ettiğini ve bu müşterilerin toplam yeni müşterilerin yüzde 0.34’ünü temsil ettiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Betül Tekeli

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

3 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

7 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

12 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

22 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

29 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

34 dakika ago