Categories: Yaşam

Ramazan’da hurma tüketmenin faydaları ve zararları: Siyah hurma tüketmeden önce okuyun

Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte hurma satışları da artmaya başladı. Esnaf satışlardan memnun olurken, Ramazan boyunca daha fazla alıcı bekliyor. Ancak esnaf, taze hurma alırken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Esnaf, geçen yılın hurmalarının piyasada bulunabileceğine karşı uyarılarda bulunuyor. Taze ve bu yıla ait ürünlerin daha parlak renklere sahip olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, farklı bölgelerden gelen hurmaların çok besleyici olduğunu ancak şeker hastalarının dikkatli olması gerektiğini de ekliyor.

Eskişehir’de uzun zamandır esnaflık yapan Recai Polat, şeker hastalarına önemli bir tavsiyede bulundu. Diyet hurma olarak bilinen ve şeker oranı daha az olan İran hurmalarının seçilmesi gerektiğini belirten Polat, “Vatandaşların Ramazan alışverişi başladı. Hurmalara olan talep artıyor. Fakat hurmaların fiyatları çok değişkenlik gösteriyor. Besin değerleri birbirine yakın olsa da, şeker oranı yüksek olduğu için diyabet hastalarının dikkatli olmaları gerekiyor. İran hurmaları, sarı renkte ve diğerlerine göre şeker oranı daha düşük olanlar. Biz bunlara diyet hurma diyoruz” dedi.

Polat, taze ve bayat hurma arasındaki farkı da anlattı. Geçen yılın hurmalarının da karşılarına çıkabileceklerini ve bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini uyardı. Özellikle bu ürünlerin daha soluk renkte olduklarını buradan kolaylıkla anlaşılabileceğini vurguladı. 

Polat, İran ve Medine hurmalarının kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu söyledi. Bu hurmaların kilosu 180 TL civarından satılıyor. Medine hurmalarının fiyatı ise 400-500 TL arasında değişiyor. Kudüs hurmaları da etli ve lezzetli olup 280-300 TL arasında alıcı buluyor.

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

4 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

8 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

13 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

23 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

30 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

35 dakika ago