Categories: Yerel Haberler

Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin ilk eğitim çalışmaları başladı

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi; iş dünyasını yeşil dönüşüm çabalarının bir parçası haline getirme, iş dünyası temsilcilerinin katılımları ile kentteki yeşil dönüşüm politikalarını geliştirme, iş insanlarını bu doğrultuda destekleme ve yönlendirme ile ticaret ve sanayi odası, akademi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının iş birliğini sağlama rolünü üstelenmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO), tarım ve gıda sektörlerinin temsilcileri ile alanında profesyonel akademisyenler buluşturuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, ‘Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliği ile ilgili yürütmüş olduğu çalışmalarda bir çatı olarak kurdukları ve içerisinde iklim değişikliği ile çevre konusunda çalışmaların yürütüldüğü bir merkez olduğundan söz etti. Dr. Zorlu, bu merkezin kuruluş çalışmalarına kısa süre önce başladıklarından bahsederek, bugüne kadar bir tane İç Paydaş, bir tane de Dış Paydaş Toplantısı gerçekleştirdiklerini anlattı. Dr. Zorlu, “İç Paydaş Toplantısı’na Mersin Büyükşehir Belediyemizin ilgili dairelerinin temsilcileri katıldı ve bundan sonraki çalışmalar yürütülürken ‘iklim dostu’ bir bakış açısıyla projelerin üretilmesi ve bu çalışmaların bu şekilde yürütülmesini amaçlayan bir çalışma gerçekleştirdik, bir bilinçlendirme faaliyeti yaptık” dedi.

Yerel yönetimleri desteklemek adına bir dizi projeyi 2018 yılında hayat geçirdiklerini söyleyen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG-Türkiye) Ulusal Proje Koordinatörü Çiğdem Ayşenur Atasoy, özellikle Suriyeli göçü alan şehirlerin planlama ve kentsel dirençlilik alanlarında kapasite desteği sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. 2019 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çalıştıklarını kaydeden Atasoy, “Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz. Bugün de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile yerel ekonomik kalkınma çalışıyoruz. Yeşil Dönüşüm Merkezi kuruluyor. Bu Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin ilk aktivitesi için buradayız” sözlerine yer verdi.
Gıda ve tarım sektörünün temsilcileri ile MTSO’da Büyükşehir öncülüğünde toplandıklarını söyleyen Atasoy, hedeflerini “Döngüsel ekonomi, yeşil dönüşüm, yeşil mutabakata uyum eğitimi veriyoruz. Mersin’de çalışan firmalar bu konuda gelecek yeşil mutabakat süreçlerine hazırlıklı olabilsinler diye eğitimi veriyoruz” şeklinde anlattı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Müjde Demir

Recent Posts

Altın ve petrol füze saldırısı sonrasında yükseldi

İran'ın İsrail'e füze saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Saldırı sonrası Brent…

6 dakika ago

Mehmed Fetihler Sultanı 18.bölüm fragmanı heyecanlandırdı

TRT'nin kadrosuyla ve konusuyla iddialı dizisi Mehmed Fetihler Sultanı 18.bölüm fragmanı yayınlandı mı araştırılıyor. Mehmed…

7 dakika ago

Deniz Uğur’dan üzücü haber: Kanser yeniden nüksetti!

Son dönemde Reha Muhtar ve şarkıcı Nilüfer ile yaşadığı sorunlar nedeniyle gündemde olan oyuncu Deniz…

18 dakika ago

Bahar dizisi 19.bölüm fragmanı: Bahar’ın 8 Ekim’de yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacak?

Show TV'nin sevilen dizisi Bahar dizisi 19.yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı merak ediliyor. Bahar'ın yeni…

24 dakika ago

2025 Ocak ayı sosyal yardım zammı belli oldu: Evde bakım, 65 yaş, engelli dul ve yetim maaşına yüzde 9.31 zam gelecek

Ocak 2025 sosyal yardım zammı belli oldu. Evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı, engelli maaşı…

37 dakika ago

Apple, iPhone 17’de kuralları yıkıyor: Eylem ve ses tuşları artık tek bir yerde olacak!

Apple’ın iPhone 16 serisini tanıtmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçmesine rağmen, iPhone 17 ile…

40 dakika ago