Yerli üretim cihazlar Güzellik ve Bakım Fuarı’nda görücüye çıktı

Türkiye’nin güzellik ve bakım alanında küresel ölçekteki tek buluşması olarak kabul gören ve bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Güzellik ve Bakım Fuarı, yerli ve yabancı sektör paydaşlarını İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda buluşturdu. 200’den fazla katılımcının ve 600’den fazla markanın yer aldığı fuara Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturalya, ABD, Rusya, Latin Amerika ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere toplam 45 ülkeden yabancı profesyonel alıcı katılım sağladı. Güzellik ve Bakım Fuarı, Türkiye’nin bu alanda geldiği noktayı dünyaya yerinde ispatlarken ülke ekonomisine de ciddi anlamda katkı sundu. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratması beklenen fuar, medikal cihaz üreticileri için de ciddi anlamda bir ihracat platformu oldu.

Avrupa’dan ciddi talep var

Yüzde 100 yerli sermayeli bir üreticinin, 6 işlevi tek cihazda toplayan ‘XXL’ adlı ürünü yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Firma yetkilisi, ‘Made in Turkiye’ etiketli ürünle ilgili şu bilgileri paylaştı: “XXL cihazımız 6 başlıktsn oluşan farklı cihazların bir birleşimi. Tamamen Türk yapımı. Özellikle yeni açılan güzellik merkezlerinde tercih edilen bir ürün. Tek bir cihazla; pop-up, selülit, çatlak, aqua, jet ve derma peel uygulamaları yapılabiliyor. Güzellik salonları da 6 ayrı cihaz almak yerine tek bir cihazla donanım ihtiyacını karşılayabiliyor. Belçika, Hollanda, Almanya, İran ve Irak gibi ülkelere yerli cihazlarımızı ihraç ediyoruz. Yabancı markalarla yarışabilecek bir Türk markası olmayı hedefliyoruz. Kalite açısından bir sorunumuz yok. Yurt dışından genellikle talepler Avrupa’dan geliyor. Yakın zamanda Rusya’dan talepler artmaya başladı.”

Fuarlar yeni ihracat fırsatları yaratıyor

Ankara merkezli bir başka katılımcı firmanın yetkilisi ise, Güzellik ve Bakım Fuarı’nın özellikle yeni yabancı potansiyel müşterilerle birebir iletişim kurmak için kusursuz bir platform olduğu kanaatinde: “Sektörümüz teknoloji anlamında son yıllarda ciddi ivme kaydetti. Bu durum bizleri dünyadaki rakiplerimizle daha güçlü rekabet etmemize vesile oluyor. Almanya, Belçika ve Hollanda’da da çalışan cihazlarımız mevcut. Son dönemde Afrika ülkelerinden de talep artışı var. Medikal cihaz ihracatında alternatif ihracat pazarlarını keşfetmeliyiz. Güzellik ve Bakım Fuarı, ihracat pazarlarını bir anlamda ayağımıza kadar getirmiş oluyor.”

12 Eylül’de sonra erecek fuarda organize edilen görsel şovlar, son teknoloji cihazlar ve atölye çalışmaları ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Share
Published by
Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Mersin’de alkol denetiminde drone desteği: Sürücülere ceza yağdı

Mersin'de uygulama noktalarında polisi görünce araçtan inip kaçmaya çalışan sürücüler, dron takibi ile yakalanarak haklarında…

2 dakika ago

Son dakika: Eylül ayı ihracatı 22 milyar dolar oldu

Eylül ayında ihracat, 22 milyar 7 milyon dolarla geçen yılın yüzde 1,8 altında gerçekleşti. İthalat…

4 dakika ago

Halil İbrahim Özer: “Dijital Yüzyılda Adana öncü şehirlerden biri olacak”

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Birim Sorumlusu Halil İbrahim Özer, "Dijitalleşme yolunda Adana, Türkiye Yüzyılı vizyonuna…

11 dakika ago

30’dan sonra bu gıdalar sizi hızla yaşlandırıyor! Listede olmaz dediğiniz isimler var

Vücudunuz 30 yaşına geldiğinde metabolizmanız yavaşlamaya başlar ve kilo vermek eskisi kadar kolay olmaz. Osteoporozun…

12 dakika ago

Suudi şirketten Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım planı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırım planladığını söylediği ancak ismini vermediği şirket…

14 dakika ago

İsrail’de silahlı saldırı: Ölü sayısı 7’ye yükseldi

Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde dün akşam düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

21 dakika ago