Categories: YaşamYerel Haberler

MESKİ, kuraklıktan etkilenen kaynaklara alternatif çözümler buluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesine bağlı Halkalı ve Akpınar yaylalarındaki içme suyu isale ve şebeke hattı çalışmalarını tamamladı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, kuraklık dolayısıyla kuruyan su kaynaklarının yerine sondajlarla yeni kaynaklar açarak, vatandaşların içme suyu sorununa çözüm getiriyor. Çalışmaları hızlıca başlatan MESKİ, Halkalı Yaylasına muhtelif çaplarda 14 bin 399 metre içme suyu isale ve şebeke hattı döşedi. MESKİ Genel Müdürlüğü, Karaman sınırında bulunan ve Mersin’in en yüksek rakıma sahip noktalarından birisi olan Akpınar Yaylasının da içme suyu rezerv sorununa son verdi. Akpınar Yaylasında bulunan su kaynağının kuraklık nedeniyle kuruması ve buna bağlı olarak içme suyu rezervinin azalması üzerine sondaj çalışması gerçekleştiren MESKİ, 4 kilometrelik isale hattı çalışması yaptı.

“Önemli ve kapsamlı bir çalışmayla, yaylamıza su geldi”

Çukurabanoz Mahalle Muhtarı Bekir Gücük, “Yaylamız yaz aylarında 20 bin nüfusu geçen kalabalık bir mahalle. Anamur’un bir mahallesi, ama 56 mahalleyi ilgilendiren bir konumdayız. Hatta Bozyazı’dan, Gazipaşa’dan ve Anamur’a yakın olan yerdeki vatandaşlar da Abanoz yaylamıza gelerek, yayla yapmakta. Mersin’e 260 kilometre uzaklıktayız. Vahap Seçer Başkanımız geldi ve bizlerle toplantı yaptı. Bu toplantıda taleplerimizi ilettik. Sağ olsun bizim söylediklerimizi dikkate aldı. Tabi su kaynağı yok, akarsu yok. Yer altı suyu araştırıldı. 56 mahallenin yaylası buraya bağlı. Bunun biri Çarıklar’a bağlı Halkalı. Diğer tarafta Akpınar var. Bu yaylaların suyu yetersizdi. Bozyazı Dereköy’den şebeke usulüyle, büyük bir masrafla Halkalı yaylamıza su geldi. Ondan sonra Akpınar’da yeraltı suyu araştırılarak, orada güzel bir su buldular. Başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, MESKİ Genel Müdürümüze ve çalışma ekiplerine de teşekkür ediyoruz” dedi.
Akpınar Yaylası’nın sorununun da çözüldüğü bilgisini veren Muhtar Gücük; “Daha önce su yetersiz olduğundan dolayı, insanlar evde çamaşır yıkayamıyordu. Kendi imkânlarıyla, araçlarla yakın olan kaynaklardan sıra usulü çeşmeden su doldurup, evlerine götürüyorlardı. Hayvanları sulamak için belediyenin araçları, vatandaşların kuyularını doldurdu. Depoları varsa, depolarını doldurdu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Fatma Uzer

Recent Posts

Emekli maaşı hesaplamaları sil baştan değişiyor! SGK girişi 1999, 2000 ve 2008 olanlara sürpriz karar!

Yeni emeklilik sistemiyle emekli maaşı hesaplamaları sil baştan değişiyor. SGK girişi 1999, 2000 ve 2008…

6 dakika ago

Spor A.Ş.’nin 2’nci Güz Dönemi Spor Okulu kayıtları başladı: Detaylı bilgi…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında öncü kuruluşu Spor A.Ş.’nin 2’nci Güz Dönemi Spor Okulu kayıtları…

12 dakika ago

Başakşehir – Rapid Wien maçı şifreli mi şifresiz mi?: İşte Başakşehir – Rapid Wien maçı tarihi saati ve şifresiz yayın bilgileri

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Başakşehir ile Rapid Wien karşı karşıya geliyor. Maçın tarihi, saati ve…

14 dakika ago

Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıyı zorlayan ‘ha’ sorusu viral oldu!

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında sorulan 'Ha' kelimesinin sözlük anlamı nedir? Yarışmacıları ve izleyicileri zorlayan…

24 dakika ago

Candaroğlu Süleyman Bey kimdir, tarihte nasıl öldü? Fatma Hatun’un eşi Süleyman Bey tarihteki yeri

ATV'nin 6 sezondur büyük ilgiyle izlenen tarih kokan dizisi Kuruluş Osman bu akşam 165. yeni…

24 dakika ago

Bakan Kacır, 5G teknolojisi ile 800 kilometre uzaklıktaki ekskavatörü kumanda etti

TEKNOFEST Adana'da teknoloji stantlarını gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 5G altyapısı ile…

26 dakika ago