“Mersin Üniversitesi ile GES projesine imza attık”
Mersin’de Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu projeleri geliştiren ve mühendislik, tedarik ve kurulum hizmetleri sunan My Tech Enerji bu yıl 100 milyon TL ciro hedefliyor.My Tech Enerji Genel Müdürü Mehmet Yürekdelen, “Kaliteden, iş sağlığı ve iş güvenliğinden ödün vermeden geçen yıl yakalamış olduğumuz ivmeyi devam ettirmeyi ve geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 400 büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
Mersin’de Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu projeleri geliştiren ve mühendislik, tedarik ve kurulum hizmetleri sunan My Tech Enerji bu yıl 100 milyon TL ciro hedefliyor.My Tech Enerji Genel Müdürü Mehmet Yürekdelen, “Kaliteden, iş sağlığı ve iş güvenliğinden ödün vermeden geçen yıl yakalamış olduğumuz ivmeyi devam ettirmeyi ve geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 400 büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
Mersin Üniversitesi ile 3072 kWp kapasitesinde GES projesine imza atarak, Mersin Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yıllık 4 milyon khw lik elektrik ihtiyacını karşılayacağı bilgisini veren Mehmet Yürekdelen, Mersin’de kamu binası olarak yapılmış en büyük GES projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Şubat ayında sözleşmesini yaptıkları ve haziran ayı içerisinde teslim ettikleri ‘GES Projesi’nin detaylarını aktaran Mehmet Yürekdelen, “Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin girişindeki otoparkta, çelikten konstrüksiyon (carport) sistemi yapılarak üstünü solar panel ile kapatarak, üretilen elektriğinde Hastanede tüketileceğini belirtti. Startına başladığımız projede yaklaşık 5 bin 550 adet panel ve 60 adet invertör kullandık. Totalde 1,5 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz GES projesi, yılda 14 milyon Türk Lirası karşılığında üniversiteye tasarruf sağlayacak. Ayrıca, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yılda yaklaşık 10 milyon kW saat elektrik tüketiminin yüzde 40’ı bu projeden sağlanacak. İleriki süreçte KABEV “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi” Projesi kapsamında TURYAPI İnşaat ve EPHE Enerji konsorsiyumu ile projelerimize devam edeceğiz” dedi.
“MyRobi Otonom Panel Yıkama Robotu ürettik”
Panel yıkama konusunda zamandan tasarruf sağlamak ve yeşil enerjiye destek vermek amacıyla TÜBİTAK destekleme projesine başvurarak kendi panel yıkama robotlarını üretmeye karar verdiklerini belirten Yürekdelen, “Başvurumuz sonucunda 2,5 milyon TL destek alarak Mersin Üniversitesi Teknopark yerleşkesinde yeni bir şube ofisi kurduk. Ar-Ge biriminde 2 elektrik mühendisi ayrıca proje yürütücüsü olarak da Mersin Üniversitesi’nden deneyimli hocalarımızla birlikte, geçtiğimiz Nisan ayında projemize başladık. MyRobi Otonom Panel Yıkama Robotumuzun tasarımları sanal ortamda tamamlandı ve mekanik aksamlarının üretimi gerçekleştirildi. Deneyimli ekibimiz sayesinde projemizde kısa sürede ciddi yol aldık ve haziran ayı itibarıyla reel simülasyonlara başlamayı planlamaktayız. TÜBİTAK onaylı akıllı robotumuz MyRobi, büyük yatırımlarla gerçekleştirilen güneş panellerinden çok daha verimli sonuçlar almak, iş güvenliği ve kullanım kolaylıkları için tasarlandı” açıklamalarında bulundu.
Mehmet Yürekdelen, MyRobi’nin piyasaya sürülmesi öncesinde kapsamlı pazar araştırmaları yaparak ürünün başarısını garanti altına almak istediklerini belirterek, “MyRobi için Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda büyük bir potansiyel görüyoruz. Özellikle ABD ve Avrupa pazarları için stratejik planlarımızı yapıyoruz. Ayrıca, bu projede edindiğimiz bilgi ve deneyimi gelecekteki teknolojik yeniliklerimize de uygulayacağız” diye konuştu.
“Yerli üretimle, teknolojiyi ihraç etmeyi hedefliyoruz”
My Tech Enerji’nin hedefleri arasında, Türkiye’de teknoloji üreten ve istihdam sağlayan bir fabrika kurmak olduğunu ifade eden Yürekdelen, “Fabrikamızın kurulmasıyla birlikte yüksek teknolojiye dayalı ürünler üreteceğiz ve bu da ülkemizdeki istihdamına katkı sağlayacak. Yerli üretimle, teknolojiyi ithal eden değil, ihraç eden bir ülke konumuna gelmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER