HCR Boya, kumlama ve boya uygulamalarıyla korozyona karşı güçlü çözümler sunuyor

Metallerin yüzeyindeki pas, oksit tabakası, eski boya kalıntıları, yağ, kir ve diğer yabancı maddeleri hızlı ve etkili bir şekilde temizleme yöntemi olan kumlama uygulaması ile boyama işlemlerini gerçekleştiren HCR Boya, çelik tank ve gemi yüzeyleriyle endüstriyel demir-çelik ürünlerinin korozyona karşı dayanıklılığını artırıyor.

HCR Boya, kumlama ve boya uygulamalarıyla korozyona karşı güçlü çözümler sunuyor
Yayınlama: 29.09.2024
A+
A-

Kaliteli hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ve sektördeki yenilikçi adımlarıyla hızla büyüyen HCR Boya, gelecek yıl devreye almayı planladığı otomatik kumlama makineleriyle sektördeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

“Ulusal ve uluslararası projelere etkin çözümler sağlıyoruz”

HCR Boya Genel Müdürü Hacer Ada, 16 yıldır endüstriyel boya sektöründe ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, son iki yıldır kumlama sektöründe takip ettikleri proje bazlı işlere olan yoğun taleple birlikte üretim tesisi yatırımını hayata geçirdiklerini açıkladı. Yeni tesis yatırımı ile birlikte ulusal ve uluslararası projelere daha etkin çözümler sağladıklarını belirten Ada, “Yeşiloba Uzun Kavak Sanayi Sitesi’nde 1.750 metrekaresi kapalı 2 bin metrekare alanda, aylık 500 ton çelik konstrüksiyon kumlama ve boyama işlemi gerçekleştiriyoruz, hedefimiz bu kapasiteyi aylık 2.000 tona çıkarmak. Kısa zamanda, büyük yatırımların çözüm ortağı olduk. Proje bazlı işler gerçekleştiren öncü şirketlerle iş birliklerimiz var. Referansları oldukça güçlü bir şirketiz. Yurt dışında da kumlama projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

“Kumlama, metalin boyaya veya kaplamaya daha iyi tutunmasını sağlıyor”

Kumlama tekniğinin metal yüzeylerin temizlenmesi, pürüzlendirilmesi ve korunması amacıyla uygulandığını kaydeden Hacer Ada, kumlamanın yüksek basınçlı hava yardımıyla kum, cam boncuğu, çelik bilya gibi aşındırıcı maddelerin bir yüzeye püskürtülmesiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kumlama uygulamasının metal yüzeyleri temizleyip sonraki boyama, kaplama veya kaynak işlemlerinin daha dayanıklı olmasını sağladığını vurgulayan Hacer Ada, “Metaller, özellikle açık hava koşullarında korozyona maruz kalabiliyor. Kumlama, yüzeyi temizleyerek ve pürüzlendirerek metalin boyaya veya kaplamaya daha iyi tutunmasını sağlıyor. Bu teknik güçlü bir koruma tabakası oluşturur ve metalin ömrünü uzatır.” dedi.

Hacer Ada, kumlama işleminin yüzeydeki gerilimi azaltarak mikro çatlakları ortadan kaldırdığını, metal parçaların mekanik dayanımını artırdığını, yüksek mukavemet gerektiren uygulamalarda yüzey sertleştirilmesi ile parçaların daha uzun süre dayanmasını sağladığını ifade etti. Kumlama işleminin tehlikeli kimyasalların kullanımını da azalttığına vurgu yapan Hacer Ada, çevre ve işçi sağlığının korunması açısından da güvenli bir yüzey temizleme yöntemi olduğuna dikkati çekti.

“Projenin tamamlanmasına kadar tüm süreçleri yönetiyoruz”

Sanayi tesislerinde her projeye farklı çözümler üretilmesi gerektiğine işaret eden Hacer Ada, “Uygulamaya konulan projelerde kullanılan malzemeler farklı ölçülerde ve ebatlarda olabiliyor. HCR Boya olarak çözüm ortağı olduğumuz her projenin özelliğine göre teknik olarak en üst seviyede hizmet veriyoruz. Kumlama işleminin ardından müşterinin talebine göre boya uygulamalarını da gerçekleştiriyoruz. Bu işlemlerin ardından malzemeleri müşteriye teslim edip kenara çekilmiyor, projenin tamamlanmasına kadarki tüm süreçleri de yönetiyoruz.” dedi.

Yer aldıkları her projeyi başlangıcından itibaren özenle takip ettiklerini aktaran Hacer Ada, “Endüstriyel boya uygulamaları büyük bir titizlik gerektiriyor. Bu sektördeki tecrübemize güveniyoruz, işin her safhasını yakından takip ediyoruz. Profesyonel bir ekiple çalışmak da işlerin zamanında tamamlanmasında ve sorunsuzca teslim edilmesinde önemli rol oynuyor.” diye konuştu.

Fiyat ile rekabete girmediklerini, rekabeti kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti temelinde yapmak istediklerini ve yaptıklarını vurgulayan Hacer Ada, önümüzdeki yıl otomatik kumlama makine yatırımları ile cirolarını ve üretim kapasitelerini ciddi şekilde artıracaklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.