Prof. Dr. Ahmet Ercan Adana ve Mersin’i uyardı: Yapılar çökmesin, insanlar ölmesin

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana ve Mersin’deki yapılaşma konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Adana ve Mersin’i uyardı: Yapılar çökmesin, insanlar ölmesin
Yayınlama: 27.09.2024
Düzenleme: 27.09.2024 16:32
A+
A-

Özellikle bu bölgelerdeki bina yüksekliklerinin jeofizik mühendislerinin değerlendirmelerine dayanarak belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, belediye meclislerinin bilimsel ölçümlere göre karar almasının zorunlu olduğunu belirtti.

Ercan, “Mersin ve Adana’da hangi arsada kaç katlı bina yapılacağına jeofizik mühendisleri ölçüm yaparak karar vermeli ve bu karar belediye meclisleri tarafından onaylanmalı. Ancak, şu an işler tam tersine işliyor. Bilimden yararlanılması gerektiğini vurguluyorum. Depremlerde yıkımlar yaşanmasın, insanlarımız ölmesin,” ifadelerini kullandı.

Mersin ve Adana’daki yüksek binalara yönelik uyarılarını sürdüren Prof. Dr. Ercan, bu bölgelerde bulunan gökdelenlerin taranarak risk taşıyanların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. “Aşırı çalkantıya maruz kalacak gökdelenlerin altına sarsıntı yalıtıcıları takılarak yıkımlar önlenmeli. Deprem teknolojileri Türkiye’de sanayi ile geliştirilmeli ve yaygın bir şekilde kullanılmalı. Yapılar çökmemeli, can kayıpları olmamalı,” diyerek, bilimsel yaklaşımın önemine bir kez daha dikkat çekti.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.