31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Onur Ödülleri” verildi

Adana’da bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Onur Ödülleri”, ünlü oyuncular Demet Akbağ ve Uğur Polat’a takdim edildi.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Onur Ödülleri” verildi
Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-

Onur Ödülleri töreni, festival kapsamında ESAS 01 Adana AVM’nin performans gösteri merkezinde gerçekleşti. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci’nin üstlendiği gecede, festivale katılan filmler de izleyicilere tanıtıldı.

Törende bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her yıl festivali bir adım daha ileri taşımanın gururunu yaşadığını belirtti. Karalar, “Her geçen yıl daha heyecanlı, daha çok ses getiren ve daha geniş kitlelere ulaşan bir festival düzenlemenin onurunu yaşıyorum. Görevde olduğum süre boyunca Altın Koza’nın 6’ncısını kutluyoruz. Altın Koza, Türkiye’nin bir markası haline geldi ve inanıyorum ki yakında Avrupa’da da adından daha çok söz ettirecek” dedi.

Yerli yapımcıların düşük bütçelerle hazırladıkları filmlerin, dünya genelinde milyonlarca dolar harcanan yapımlarla yarışabilir seviyeye geldiğini vurgulayan Karalar, Türk sinemasının uluslararası alandaki başarısına dikkat çekti.

Gecede, Demet Akbağ ödülünü Başkan Zeydan Karalar’ın elinden alırken, Uğur Polat ise ödülünü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alan oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ’dan aldı.

Akbağ, ödülünü aldıktan sonra sahnede şarkıcı Emel Müftüoğlu’nu izleyiciler arasından davet etti. Müftüoğlu’nun isteği üzerine Akbağ, merhum Özay Gönlüm’ün Ege türkülerini seslendirirken yaptığı taklidini sahnede canlandırdı. Akbağ, daha sonra Çukurova Symphonic Project ve Nazende Çoksesli Türk Müziği Korosu eşliğinde, başrolünde yer aldığı “Neredesin Firuze” filminden “Ya evde yoksan” şarkısına katıldı. Bu performans, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.