“Numaranızı kaydetmiştim, hatırlayamadım” mesajı ile dolandırıcılık yapan çete tutuklandı

Whatsapp üzerinde sahte bir genç kız profili oluşturarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete, 8 ilde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına...

“Numaranızı kaydetmiştim, hatırlayamadım” mesajı ile dolandırıcılık yapan çete tutuklandı
Yayınlama: 21.05.2024
Düzenleme: 21.05.2024 10:03
A+
A-

Whatsapp üzerinde sahte bir genç kız profili oluşturarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete, 8 ilde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Çetenin, kurbanlarına “Numaranızı rehberime kaydettim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” gibi mesajlarla tuzak kurduğu ortaya çıktı.

WhatsApp üzerinden sahte genç kız profili oluşturarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete, 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla çökertildi. Operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların dolandırılmasının ardından harekete geçti. Sahte genç kız profili oluşturup kurbanlara “Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” şeklinde mesaj atan çete üyelerinin ardından, kendilerini genç kızın babası, avukat veya savcı gibi tanıtarak kurbanları tehdit ettikleri ve para talep ettikleri tespit edildi. Dolandırıcılar, mağdurları “Yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” gibi yalanlarla korkutarak tuzaklarına düşürdüler. Şüphelilerin toplamda 609 bin lira aldığı belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı ve Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya’da 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken, A.K. Hakkari’de, Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.